dimarts, 27 de juny del 2017

EXPO LIGHTFFORMS / SOUNDFORMS DEL SR. BRIAN ENO

Lightforms-&-Soundforms

El sr. Brian Eno és tot un referent de la música electrònica: teclista, compositor i productor. Aquest artista anglès que va començar la seva carrera musical dins de Roxy Music va despuntar en solitari i com a productor musical de grups com David Bowie (col·laboracions mítiques les seves), Talking Heads, Coldplay, Ultravox o U2. 

La seva trajectòria com a compositor ha estat situada en el camp de l'electrònica i de l'anomenada música d'ambient (la música per a aeroports és tot un referent). L'any 1996 el sr. Eno fou un dels fundadors de la Long Now Foundation amb la finalitat d'ensenyar a la gent a pensar sobre el futur de la societat a molt llarg termini. És una persona eclèctica i inquieta, columnista del diari anglès The Observer

Com no podria ser d'una altra manera el seu contacte amb les arts visuals és inevitable i potser ja ha arribat l'hora de començar a retre l'homenatge que es mereix. En el claustre Max Cahner d'Arts Santa Mónica podem gaudir des del passat 14/06/17 i fins a l'01/10/17 l'exposició més completa al voltant del treball del sr. Brian Eno: Lightforms / Soundforms.

En aquest espai artístic podrem gaudir de la peça New Space Music, instal·lació musical concebuda per aquest claustre. Però també podrem gaudir de 77 Million Paintings de caire generatiu que combina llum i so; de Light Boxes, pintures de llum que evolucionen de forma constant,  'pintura en moviment'? 'música visual'?; Notebooks ens permet accedir a les notes i eines de treball 'en paper' de l'artista: escrits, dibuixos, esborranys, ... del procés creatiu del sr. Eno, unes notes no mostrades mai al públic. 

Aquesta expo es complementa amb la intervenció a l'Aeroport del Prat (sala de recollida d'equipatges de la T1) en el que sonarà per megafonia el darrer treball del sr. Eno: Reflection, com a referència o lligam amb aquell llunyà Music for Airports de 1978.

Ja tenim feina!