divendres, 30 de juny del 2017

mF2017 (2): ESTIU 1993 INAUGURA mónFILMAT 2017


Avui a les 20:30 inaugurem mónFILMAT 2017. I ho fem amb la que per molts crítics és la pel·lícula de l'any a Catalunya: Estiu 1993, de Carla Simón (l'acaparadora de tots els premis per allà on passa).

Per a la presentació del film comptarem amb el veterà actor Fermí Reixach, amb llarga trajectòria teatral i televisiva.

Aquesta és una pel·lícula sobre el procés de dol en la infància, sobre com gestionen el dolor i la pérdua els infants. Aquesta és una pel·lícula sobre els canvis en els paisatges vitals de cadascú, ja siguin físics com emocionals. Pas de família biològica a adoptant, de ciutat al camp. La potència d'aquest film està en l'acurat guió autobiogràfic de la directora i el seu tractament visual i, sobretot, en la interpretació de les nenes Laia Artigas i Paula Robles que amb la seva poca edat són capaces de transmetre molta veritat. Unes nenes acompanyades de les solvents Bruna Cusí o David Verdaguer. 


La responsable del film -debut en el llargmetratge- Carla Simón ens parla de la seva vida, de com va haver d'entendre de petit que els seus pare morissin afectats de SIDA i com de petita fou acollida pels seus tiets que van passar a ser els seus 'pares'. Per a la directora no es tracta d'un film de fets, sinó de sensacions i en el que el paisatge real dels fets -la Garrotxa- té una importància imprescindible en el film, d'aquí la necessitat de que formés part de la programació de mónFILMAT.

El gran atractiu del film és que la història està expressada des la mirada de la nena, com si fos un alter ego dels ulls de la directora quan era petita. 

La podeu veure aquesta tarda a les 20:30 i gratuïta a Lo Pati.