dijous, 6 de juliol del 2017

mF2017 (5): GRAFFITI + SAFARI + mónANIMAT (amb SOPAR)


Reprenem l'activitat a mónFILMAT després del primer cap de setmana d'inauguració. A partir d'avui comença l'activitat forta del Festival fins al diumenge.


Avui tenim 3 sessions interessants (totes a Lo Pati) i encetarem l'espaiDEBAT: una zona habilitada per a que sigui un punt de contacte entre els convidats (directors o membres de l'equip) i el públic per a poder debatre sobre el film que acabem de veure. 




  • 18:00- GRAFFITI (de Lluís Quilez): Un migmetratge filmat a la ciutat apocal·líptica de Txernòbil només podia explicar-nos una història de supervivència, devastació i 'últims dies'; una història on el paisatge és un personatge més. Preseleccionat per als Oscar i nominat als Goya comptarem amb la presència del director per a presentar-lo i parlar-ne.
  • 19:30 - SAFARI (Ulrich Seidl): Un dels plats 'forts' de mónFILMAT 2017. Aquest director austíac no deixa mai indiferent i aquest documental no és l'excepció. Film contundent, fred i analític per a parlar-nos de discursos neocolonialistes encara massa vigents i de l'inexplicable activitat 'de matar per plaer'. Famílies europees que van a Àfrica a caçar com a mostra clara de dominació i poder. Posteriorment, a espaiDEBAT comptarem amb la presència d'Aida Diao Dia (de l'Assoc. de Dones Senegaleses de Salou) i José Luís Rodríguez (de l'ONGD Cooperació Activa) per parlar-nos d'aquests discursos neocolonialistes.
  •  21:30  - mónANIMAT: Selecció de 7 curtmetratges d'animació, projectats a l'aire lliure (a la plaça de Lo Pati) i amb la possibilitat de poder sopar foodtruck mentres mirem la projecció. Entre els curtmetratges escollits el darrer curtmetratge d'animació guanyador de Goya: Decorado, d'Alberto Vázquez.