dijous, 31 d’agost del 2017

EUFÒNIC 2017


El festival més xulo de les Terres de l'Ebre ja el tornem a tenir aquí. Eufònic és un festival al voltant de les arts sonores i visuals en el que l'activitat es concentra en 4 dies -dels 31 d'agost al 3 de setembre- a La Ràpita; però -com cada any i aquest any més que mai- les ones expansives de l'Eufònic arriben fins a d'altres poblacions tot ubicant instal·lacions artístiques a Alcanar, Amposta, Miravet, Tortosa, Ulldecona i Vinaròs. Llocs singulars (un antic molí d'oli, una sala d'una ermita, una antiga cisterna o un castell, per exemple) que lliguen passat i present. Llegat històric que es converteix en ressó sonor/visual contemporani. Aquest festival és capaç de lligar, com cap altre, territori, paisatge i experiència sonora i visual.

L'Eufònic aglutina actuacions audiovisuals, tallers, instal·lacions artístiques, accions sonores, activitats per al públic familiar i concerts en espais singulars.

La inauguració serà avui mateix -31/08- amb el concert de Carles Viarnés + Corral (visuals)(Auditori Sixto Mir-La Ràpita) i la Cloenda el 03/09 amb La Ladilla Rusa + Santa Marta (DJ) (amb la disbauxa clàssica al Xiringuito de la Costa-La Ràpita).

No sempre sabem què anem a veure, no sempre coneixem als artistes de la programació però és que l'Eufònic pretén -precisament- descobrir, destapar, aproximar. L'actitud davant de l'Eufònic és deixar-se portar... Per l'Eufònic passaran (podeu escoltar com sonen clicant damunt): Espinoza, Bola, Lidia Damunt, Julia, Sontag Shogun, Les Sueques, Skygaze, Indian Wells, Les Rauchen Verboten, Ex Continent, Carles Viarnès, Shoeg, Museless, Marina Herlop, Farai, Anímic, Ladilla Rusa, Somadamantina, Undo, Radiocontrol, Los Voluble + Bulos.net, Sonido Tupinamba, Lucient, Edgar de Ramon, Martí Guillem Cïscar, Jonás Gruska, Xavi Bové, ... Acompanyats de visuals de Florence To, Corral, Acid Thermal, Laetitia Morais,... 

4 dies ben intensos en la que escollir és torna d'una complicació extrema. Tot i això, aquesta és la meva llista de preferits i que no em perdria:

- Carles Viarnès + Corral
- Ubaldo
- Shoeg
- Marina Herlop
- Anímic
- Les Sueques (en el 'marco incomparable' dels Ullals de Baltasar)
- Los Voluble + Bulos.net
- Museless
- Undo

Apa, amics i amigues, que com cada any, se'ns ha girat feina!!