dijous, 28 de desembre del 2017

PESCANT SERIES DE TV (27): HAPPY VALLEY


Descobrim Happy Valley a Netflix, després de les recomanacions d'amics i amigues. De moment, dues temproades curtes (6 capítols cada una). Creada per Sally Wainwright la sèrie té un aire de culebrot de sobretaula però amb unes dosis de violenta i crua realitat, del territori més fosc de la sèrie criminal, que la distancia del culebrot convencional. 

El punt de partida és una agent de policia (destacable Sarah Lancashire) que s'obsessiona amb el violador -de la seva filla- que acaba de sortir de la presó. Una agent de policia que conviu amb la seva germana ex-alcohòlica i el seu complicat nét (el fill de la seva filla). 

La seva primera temporada es va emportar el premi Bafta a la millor sèrie dramàtica i als que tenim una certa edat ens recordarà a la clàssica Gent del barri, per la forma de mostrar-nos la quotidianeïtat (de fet, també era de la BBC), però en aquella només hi havia vida quotidiana i aquí s'afegeixen unes bones dosis de thriller i realisme brut al voltant d'una comunitat molt menys happy del que el seu nom proposa.