divendres, 12 de gener del 2018

EL SR. ALBERT SERRA ARA AL TEATRE DE BERLIN



Ens agrada el sr. Albert Serra. Ens agradava abans de conèixer-lo personalment i ens continua agradant després de xerrar amb ell i amb Christopher Farnarier dins de les activitats de mónFILMAT 2016 (podeu veure a la foto al Ciutadà K en el moment del diàleg a 3 bandes amb tant il·lustres convidats de Lo Pati)

Sé que em repeteixo quan dic que el sr. Serra és un dels directors amb més personalitat del nostre país. A fora, però, això ho tenen més clar que aquí. Ja que les col·laboracions i participacions en festivals i accions culturals around the world de mr. Serra així ho certifiquen. 

Aquest cop l'artista (perquè l'etiqueta de creador cinematogràfic ja fa temps que se li queda curta) s'endinsa en el món del teatre després d'haver rebut l'encàrrec del director del teatre Volksbühne de Berlin de dirigir l'obra Liberté, una obra situada en el segle XVIII en la que s'explica l'intent d'un empresari francès d'exportar els valors del llibertinatge a Alemanya. 

Resultat d'imatges de la liberte albert serraNo és el primer cop que el sr. Albert Serra flirteja amb el teatre, l'any 2011, Álex Rigola el va fer debutar al Teatre Lliure amb dues obres experimentals: Pulgasari i Més enllà dels Alps.

I és que al sr. Serra ja el podem etiquetar d'artista, ha estat reconegut cinematogràficament en festivals com Locarno o Cannes però també centres neuràlgics d'art com la Biennal de Venècia o la Documenta de Kassel, a més de tenir-lo en retrospectives al Pompidou de París o a l'Arsenal Institut de Berlin... si és que no podem oblidar que el 'noi de Banyoles' és llicenciat en Filologia Hispànica i en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada, tot això complementat amb estudis d'Història de l'Art. En més d'una ocasió ha declarat que es sent més a prop de Warhol o Dalí que de  director de cinema, de fet, no té cap formació cinematogràfica.

El seu nou projecte -anunciat fa temps- és un pel·lícula sobre l'art contemporani, amb el títol de I'm an artist. Tota un declaració del que estem dient ...

Aquest poti poti fa del sr. Serra un Artista Total, amb unes creacions entre naturals i ultra-teatralitzades entre directes i manipulades en excés. Un  gran!