dimecres, 17 de gener del 2018

VERKAMI PER A PEDRETES DEL SR. RAMPAIRE



Demanar la col·laboració per a un projecte de Verkami quan ja s'ha assolit l'import que el seu responsable s'havia marcat inicialment pot semblar una tonteria, però per a mi no ho és gens. D'entrada, penso que és una forma de donar -encara més el meu suport- després d'haver fet la meva aportació econòmica i, de sortida, és una forma de fer més evident que en sóc 'fan'. Sóc fan de Rampaire.

Rampaire és una topònim que desgina la zona del Delta de l'Ebre on, des de generacions, la família de l'artista i músic que ens ocupa ha conreat uns arrossars. Rampaire també és el projecte musical del sr. Alfred Porres (Amposta, 1967) un doctorat en Belles Arts que fa una pila d'anys que és professor en un institut de secundària. La seva vida professional troba la intersecció entre la creació artística, la docència i la investigació; i dins del primer àmbit: la composició musical. 

El sr. Porres té una passat musical -a finals dels '80- en el grup Atzucac, tot un referent a les Terres de l'Ebre; des de llavors, la vessant musical no s'havia mostrat tan pública fins que va publicar el primer EP i li van agafar ganes de començar a defensar aquest faceta musical en directe.

A l'abril de 2015 Rampaire va publicar aquell primer EP: Sol, amb 4 temes (el podeu escoltar aquí); i ara, per a enregistrar el segon EP: Pedretes, amb la col·laboració de Kike Pellicer (baix), Josep Lanau (acordió), Segi Molina (percussió) i Cristófol Pons (casatanyoles) l'artista ha engegat un Verkami . El disseny del CD i la portada va a càrrec d'Hernan en H, il·lustrador del territori i creador de la línia de samarretes Del Terreno.

Rampaire és un cantautor d'intencions pop, amb aires folk i vinculat al territori. Pedretes són cinc pedretes que parlen de l'amor, la vida i la mort, els pas del temps i la memòria.

Poc ambiciós, ell, s'havia marcat un import de 1.000€ a Verkami per a poder fer realitat el disc però quan falten més de 10 dies per a finalitzar la campanya de crowdfunding (acaba el 27/01/18) ja ha superat l'import en més de 200€. Així doncs, Rampaire ha establert un nou objectiu: si arriba als 1.500€ enregistrarà el videoclip de primer single. 

La intenció de Rampaire és que Pedretes sigui publicat a mitjans de febrer. 

L'ajudem?

Resultat d'imatges de rampaire